Inca Jungle Trail; Machu Picchu
Blijf op de hoogte en volg Nathalie
08 Augustus 2012 | Peru, Cuzco
Vrijdagochtend zijn we tegen 7 uur vertrokken uit Cusco. Door de reisorganisatie werden we naar een berg gebracht waarvandaan we met mountainbikes naar beneden gingen. We waren nog geen vijf minuten onderweg of de ketting van Balou lag er al af. We waren dus meteen de laatsten van de groep en deze plek hebben we de rest van het weekend ook niet meer afgestaan. De mountainbike tocht was echt heel gaaf! Ik zal wat foto's toevoegen zodat jullie ook een indruk krijgen. Onderweg fietsten we langs rivieren die ook over de weg stroomden. Hoe lager we kwamen, hoe warmer het werd. Deze temperatuur is de rest van het weekend ook niet meer weggegaan. 's nachts was de temperatuur ook lekker, niet zo koud als in Cusco! Na ongeveer 2,5 uur kwamen we aan in Sante Maria. Nadat we daar geluncht hadden zijn we met een groepje van 8 personen gaan raften over rio Urubamba, super gaaf! Het raften duurde ongeveer 2,5 uur, waardoor we in het donker naar onze slaapplaats bij een lokale familie moesten lopen. Dit was nog best een behoorlijke klim van ongeveer een half uur. Eenmaal aangekomen konden we lekker koud douchen en aanschuiven bij het avondeten.
De volgende ochtend moesten we om 7 uur aan het ontbijt zitten. In onze kamer, waar we met 8 personen sliepen had niemand een wekker gezet, dus werden we pas om 7 uur wakker. Snel ontbijten, nog wat foto's maken van deze bijzondere slaapplek en het uitzicht, coca bladeren kopen om op te kauwen en zo meer energie te krijgen en gaan! 6 uur lopen in het vooruitzicht! Na een half uur kwamen we bij een punt aan waar ik opeens heel erg last kreeg van hoogtevrees (afgrond zonder begroeiing, nog geen meter breed pad). Ik wist wel dat ik het een beetje had, maar zo erg! Ik heb me als een idioot vastgeklampt aan een rots en ben ook zo verder gaan lopen. Het moet er leuk uit hebben gezien, Ik heb de rest er behoorlijk mee vermaakt... Na drie uur hebben we een stop gemaakt bij een lokaal restaurantje waar we heerlijk konden uitrusten in een hangmat! Na de lunch zijn we verder gaan lopen. Balou en ik nog altijd als laatste van de groep. Lekker overal foto's van maken. Na nog eens ongeveer 3 uur te hebben gelopen kwamen we aan bij de Hot Springs in Santa Teresa. Om er te komen moesten we eerst met een soort van kabelbaan over de rivier. De hot springs waren echt heel relaxed na al dat lopen! Na twee uur in de hot sprong te hebben doorgebracht zijn we door een taxi naar ons hostel gebracht. Ik moest op een los krukje zitten in de bus, omdat er geen stoelen meer waren. Gaat allemaal heel makkelijk hier, maakt niets uit! Tijdens het avondeten hoorden Balou en ik van een lokale discotheek. Deze moest natuurlijk even van binnen bekeken worden. Samen met nog een ander Nederlands stel, Eline en Wouter, zijn we daar een drankje gaan drinken. Volgens mij stonden er nog geen 10 mensen binnen, maar t was erg gezellig!
De volgende ochtend zijn we gaan ziplinen! Ik had verwacht dat ik weer last van hoogtevrees zou krijgen, maar gelukkig viel dat mee. Alleen de weg ernaartoe vond ik weer eng ;) Na het ziplinen zijn we weer gaan lopen. Opweg naar onze laatste slaapplek voor Machu Picchu; Aguas Calientes. De weg ernaartoe was erg mooi! Soms kreeg je het gevoel dat je in een film van jurassic parc was beland. Zoveel grote bomen, bergen en rivieren om ons heen! Na drie uur kwamen we aan in het Machu Picchu dorp. Hapje eten en daarna snel naar bed, want de volgende dag moesten we om 4 uur weer fit zijn om de 1600 treden naar Machu Picchu te beklimmen!
Dag 4: na 1600 treden eindelijk Machu Picchu bereikt! Wat een uitzicht! Omdat wij, Nederlanders, er maar geen genoeg van konden krijgen hadden we ook Wayna Picchu geboekt; de berg naast Machu Picchu. Na 1,5 uur omhoog lopen konden we genieten van een super mooi uitzicht op Machu Picchu en omringende bergen. Omdat Balou en ik niet meer genoeg geld bij ons hadden moesten we, nadat we Wayna Picchu hadden beklommen, alle 1600 treden naar beneden ook nog eens lopen. Tegen net eind van de middag kwamen we moe, kapot, met wat blaren, maar voldaan aan in het dorp. Hier moesten we nog tot half 10 wachter op onze trein naar huis! T was echt een super gaaf weekend! Super veel mooie plekken gezien en zoveel leuke dingen gedaan, met als klap op de vuurpijl Machu Picchu!
Verder gaat hier alles nog steeds goed! Vrijdag ga ik bij mijn stageplek kijken en zaterdag verhuizen we naar het appartement boven de Spaanse school. Het adres is Carmen Bajo 224, Cusco, Peru. Voor mijn stageplek moest ik een medisch rapport aanvragen waarin staat dat ik helemaal gezond ben. Vanochtend moest ik een aantal testen doen en vanmiddag kreeg ik de uitslag. Blijk ik een parasiet en een blaasontsteking te hebben. Ik merk er zelf niet echt iets van, maar heb wel medicatie gekregen. Verder ben ik helemaal gezond ;)
Adios Amigos!
Veel liefs uit Cusco!
09 Augustus 2012 - 00:43
Judith:
Hey nath! Wat een super belevenis of niet?!
Het klinkt allemaal super gaaf, ben dus ook
erg benieuwd naar de foto's!!
Heb trouwens altijd al gedacht dat jij rare
beestjes bij je droeg... ;)
Liefs -
09 Augustus 2012 - 00:48
Nathalie Eenkhoorn:
Haha, juud ;) Allemaal kleine beestjes in mij!
Veel foto's heb je volgens mij ook al gezien :) die staan namelijk op fb! Snel even een skype date plannen?!
Liefsn -
16 Augustus 2012 - 00:08
Francien Paalhaar:
Beste wereldreiziger,
Graag zou ik je om een gunst willen vragen.
Mijn zus en haar vriend zijn door Zuid-Amerika aan het reizen op de fiets. Helaas is vanochtend hun trekkingsfiets (Santos) gestolen in Puno, Peru. Het gaat om een grote blauwe herenfiets en een kleine zwarte damesfiets. Beiden van het merk Santos. Mocht je hier toevallig iets van zien, zou je dan svp zo snel mogelijk contact willen opnemen met jannekepaalhaar@hotmail.com of patrick.hoekstra@mooiopreis.nl . Er staat een beloning van 1000 euro op! Alvast super bedankt voor je hulp!
16 Augustus 2012 - 00:08
Francien Paalhaar:
Beste wereldreiziger,
Graag zou ik je om een gunst willen vragen.
19 Augustus 2012 - 21:03
Eta :
we weten nu waar we op vakantie naar toe moeten ,op de parasieten na natuurlijk .
Het lijkt me super mooi. -
27 Juli 2014 - 16:58
Sanne:
Traveller,
Mooi verhaal! wij willen graag ook machu pichu jungle trail doen, waar heb je dit geboekt? Heb jij nog een goed adresje/ agency voor ons? Alvast bedankt!